Votle kovice

Votle kovice

Poleg polnih in polvotlih kovic izdelujemo v podjetju Zakrajšek d.o.o. tudi tako imenovane votle  kovice. Izdelamo pa vam lahko tudi kovice iz barvnih kovin oziroma barvne kovice, saj naša proizvodnja temelji na izdelkih, ki so izdelani po naročilu in vedno za določeno stranko. S tem svojim odjemalcem zagotavljamo ponudbo po meri, kar pomeni, da vedno dobijo natanko tisto, kar so naročili.

 

Votle kovice

V primerjavi s polnimi kovicami so votle kovice manj trdne, zato se uporabljajo za kovičenje tanjših materialov, na primer tanke pločevine in usnjene galanterije, pogosto pa se uporabljajo tudi pri proizvodnji kuhinjskih aparatov ter v avtomobilski in elektro industriji. Njihova posebnost je v tem, da lahko skoznje vdenemo različne izdelke, kadar je to potrebno, tako lahko skozi votle kovice potegnemo vrvice, trakove, žice, električne vodnike in podobno.

 

Oblika, materiali in velikost votlih kovic

Pri nas lahko naročite votle kovice iz naslednjih materialov:

  • baker (Cu)
  • medenina (CuZn)
  • aluminij (Al)
  • aluminij magnezij (AlMg)

 

Izbirate lahko med različnimi velikostmi, izdelamo pa vam lahko votle kovice premera od Ø 4 do Ø 6 mm in dolžine do 35 mm. Dodatna prednost so barvne kovice ali kovice iz barvnih kovin, s katerimi lahko barvno kodirate oziroma jasno razlikujete med različnimi kovicami.

 

Vse kovice lahko izdelamo v različnih velikostih in z različnimi oblikami glav znotraj zapisanih omejitev premera in dolžine. Dejstvo, da vse kovice izdelujemo po meri, nam omogoča veliko prilagodljivost strankam in njihovim željam.