Vijaki

 

Različni vijaki, izdelani po naročilu

Vijaki so različno veliki valjasti predmeti z glavico, ki se uporabljajo za pritrjevanje enega elementa na drugega ali povezovanje dveh ali več elementov. Temeljni dejavnosti podjetja Zakrajšek d.o.o. sta izdelava in prodaja vijakov (metrični, specialni vijaki), kovic, osi in sornikov. Vijake prilagajamo željam strank, njihova oblika in velikost pa se določata glede na namen oziroma način uporabe. Pri izdelavi je najpomembnejše, da so vijaki izdelani v skladu s standardi, s čimer zadostijo potrebam določene konstrukcije, pri čemer je najpomembnejša njihova trdnost. Ustrezno kakovost izdelkov lahko dosežemo le z rednim testiranjem in vlaganjem v izobraževanje na področju sodobnih tehnologij.

 

Oblika, materiali in velikost vijakov

Pri nas lahko naročite vijake iz naslednjih materialov:

  • železo (Fe)
  • baker (Cu)
  • medenina (CuZn)
  • aluminij (Al)
  • aluminij magnezij (AlMg)
  • srebro (Ag)

 

Na voljo so vam vijaki za različne materiale, in sicer dolžine do 40 mm in v dimenzijah od M 2,5 do M 6. Namenjeni so uporabi v avtomobilski, pohištveni in elektro industriji, uporabljajo se pri izdelavi gospodinjskih aparatov itd. Izdelava in prodaja vijakov poteka v lastnih prostorih v Medvodah, kjer imamo tudi orodjarno za izdelavo in popravilo orodij.

 

Metrični in specialni vijaki

V naši ponudbi so vijaki z metričnim navojem (polvotli, polni), pa tudi posebni vijaki, ki imajo na primer luknjo v steblu. Izdelamo vam lahko tudi vijake, ki imajo na glavi ali pod njo različne zobce. Omejeni smo le z velikostjo oziroma dolžino.