Polvotle kovice

Polvotle kovice

Polne kovice so primarno namenjene povezovanju bolj obremenjenih elementov, medtem ko so nekoliko drugačne polvotle kovice primerne tudi za spajanje manj obremenjenih delov, obenem pa jih uporabljamo za povezovanje elementov, ki se morajo vrteti oziroma obračati. Sile kovičenja so manjše.

 

Polvotle kovice s pridom uporabljamo v elektro industriji, pogoste so pri izdelavi gospodinjskih aparatov, saj so zelo primerne za spajanje tankih kovin, ter v usnjarski in kartonski galanteriji kot kovice za usnje in papir. Lahko se uporabljajo tudi za spajanje gume in keramike. V industrijski rabi imajo predvsem uporabno funkcijo, v usnjarstvu in papirni galanteriji pa so polvotle kovice poleg spajanja namenjene tudi dekoraciji. Tudi zato so po videzu lahko zelo različne.

 

Oblika, materiali in velikost polvotlih kovic

Pri nas lahko naročite polvotle kovice iz naslednjih materialov:

  • železo (Fe)
  • baker (Cu)
  • medenina (CuZn)
  • aluminij (Al)
  • aluminij magnezij (AlMg)
  • srebro (Ag)

 

Izbirate lahko med različnimi velikostmi, izdelamo pa vam lahko polvotle kovice premera od Ø 2 do Ø 7 mm in dolžine do 70 mm.

 

Polvotle kovice za usnje in papir

Pri proizvodnji izdelkov iz usnja so polvotle kovice že dolgo izjemno pomemben spojni in estetski element. Takšne kovice za usnje namreč združujejo dva dela, hkrati pa so prijeten okras na sedežni garnituri, usnjeni torbici, pasu ali celo modernem usnjenem nakitu. Tudi izdelovalci čevljev pogosto uporabljajo polvotle kovice za dekoracijo. Neverjetno uporabne so tudi kovice za papir, brez katerih si papirne galanterije pravzaprav ne moremo več predstavljati.

 

V podjetju Zakrajšek d.o.o. vam bomo izdelali polvotle kovice za različne namene. Pokličite nas ali se osebno oglasite pri nas in dogovorili se bomo o izdelavi po naročilu v okviru naše ponudbe.